Da vi skulle selge leiligheten vår i Homborsund i fjor måtte vi rydde loftet. Der lå det pappeske på pappeske som bare var blitt båret rett fra mammas og pappas loft og til dette. Det var mange esker å gå gjennom, og det meste ble kastet. Likevel fant jeg noen “gullkorn”. Ett av dem var en liten rød glosebok (som jeg husker at jeg stjal fra skapet i klasserommet vårt på Seiersten ungdomsskole – så unnskyld for det).

Tittelen på boka er den samme som overskriften på dette innlegget, og jeg har fylt den lille røde boka med…Ja, akkurat, Småplukk, Gorker, Glupiser og dikt. I tillegg har jeg i ettertid påført romertallet I . Da betyr det at det på ett eller annet tidspunkt har eksistert en bok nummer II, men den er tydeligvis tapt for ettertiden.

Gorker og glupiser var det mye av på midten av 80-tallet, og hvis du ikke helt vet hva dette er skal du få en liten smakebit av meg nå.

Typiske gorker: “Null tull”, ” Nå eller aldri”, “Snakk til meg”

Gorkene var et salgstriks fra Coca Cola Company for å få ungdommer til å drikke brusen (nå snakker vi ekte glassflaske med kork som måtte jekkes av). På innsiden av korkene fant man så disse visdomsordene som blant annet kunne brukes til å vise følelsene man hadde for en av det motsatte kjønn, f.eks ved å legge en slik anonymt på den utkåredes pult: “Venter spent”.

Ha en glupis er for noe? Nei, det får vente til en annen gang.