Ekte krim for ungdom. Denne setningen kunne vært det eneste å si om denne boka.

Mens jeg leste den tenkte jeg at Ingvar Ambjørnsen virkelig tar ungdom på alvor. Språket er voksent, men ikke for vanskelig. Utgangspunktet er to drap i en småby langs sørlandskysten, og 16-åringen Fillip Moberg drar sammen med onkelen sin for å dekke drapene for det litt lugubre magasinet “Nye Kriminaljournalen”. Fillip skal være med som fotograf, og får egentlig beskjed om å ikke blande seg inn i saken. Han klarer jo selvfølgelig ikke å unngå å havne midt oppe i begivenheter som har med saken å gøre.

Dette er ikke en moraliserende bok der hovedpersonen er en helt eller en taper. Selv om mange i hans omgivelser kanskje vil tenke på Fillip Moberg som en taper ut fra opplevelsene hans på skolen, får leseren et helt annet inntrykk. Dette er en ung gutt med styrker og svakheter slik som de aller fleste gutter på 16 år, eller deromkring. Han er til tider feig, og er klar over det selv, men samtidig gjør nysgjerrigheten hans at han tar noen modige valg også. Til syvende og sist er han også en gutt som vil ha rettferdighet, og ut fra dette ønsket må han velge å være modig når det gjelder som mest.

Boka fungerer bra for lesere fra ungdomsskolen og oppover, og er absolutt å anbefale for elever!