Så er det i gang igjen, en debatt om skole og lærere…. Må si at jeg ikke har særlige forhåpninger om en bedring i den økonomiske situasjonen i skolen, eller den hevingen av lærernes status kunnskapsministeren sier han vil jobbe for.

Jeg har vært så glad i jobben min, men nå begynner jeg å bli seriøst lei. Jeg er så lei av å hele tiden forsvare det jeg gjør, lei av at jeg som fagperson hele tiden blir undervurdert og ikke hørt på i viktige saker som gjelder elevene. Det er tross alt en grunn til at man må gå på lærerskolen for å jobbe som lærer, men det er visst lett å glemme. Jeg tar faktisk avgjørelser på faglig grunnlag ganske ofte, men det hjelper lite når foreldre kan ignorere eller motarbeide dem.

Elevene mine er flotte barn, men det er alt det andre rundt jeg er mektig lei. Vet faktisk ikke hva jeg skal gjøre fremover, eller hvor lenge jeg kommer til å bli i skolen slik det er nå.